Julian Sas Band en Mississippi Mud Pie brengen bluesrock naar P60

AMSTELVEEN – P60 heeft voor vrijdag 3 mei twee bluesrock bands geprogrammeerd. De Julian Sas Band en Mississippi Mud Pie brengen eerlijke, aanstekelijke blues naar het poppodium.

Stand Your Ground is de titel van het nieuwe Julian Sas studio album dat 6 april is verschenen. Het is het tiende studio album van de Nederlandse Blues-Rocker en zijn zestiende als we de diverse live albums meetellen. De teksten weerspiegelen onderwerpen die Julian Sas bezig houden; de politiek en hoe die ‘verkocht’ wordt, de macht van het geld, relaties, wendingen in het leven, de liefde voor de workingclass hero; de gewone man, de onrust in lijf en ziel, de passie voor het reizen en onderweg zijn. Soms autobiografisch, soms geschreven als observator.

Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ’n roll gedachte –  het revolutionaire aspect daarvan – zit diep geworteld in de ziel van deze band. Stand Your Ground  belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het reeds indrukwekkend oeuvre van deze blues-rockers.

De avond wordt geopend door Mississippi Mud Pie: vernoemd naar een lekkernij die zijn oorsprong kent in de Mississippi Delta. Mississippi Mud Pie is ook de naam van een Amsterdamse formatie. De bandleden zijn liefhebbers en dus ook uitvoerders van blues rock: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. In de traditie van hoe de bedenkers van de blues het waarschijnlijk bedoelden en geïnspireerd door degenen die ermee verder gingen. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen. Waar het moeilijk bij is stil te zitten. En die net als het dessert waar ze naar vernoemd zijn een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.

Vrijdag 3 mei, aanvang 21.00 uur. Meer informatie: P60