Literair concert door Carel ter Linden en Mirjam Karres

AMSTELVEEN – Gedichten en bijpassende pianowerken wisselen elkaar af tijdens het literair concert dat op zondag 21 april in de Johannes Kapel plaatsvindt. Mirjam Karres speelt piano en Carel ter Linden draagt gedichten voor.

Carel ter Linden, emeritus predikant, maar bij een breed publiek beter bekend als de ‘hof’ predikant, is tevens schrijver en dichter. Hij heeft prachtige gedichten (eigenlijk meer verhaaltjes) geschreven over het leven en gebundeld in een boekje ‘Om een zin’.

De gedichten zijn niet bijbels maar wel met een diepere betekenis. Ze zijn afwisselend ontroerend, luchtig, vrolijk en toegankelijk. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek. Mirjam Karres heeft hier prachtige pianowerken bij uitgezocht die zij speelt op een Bösendorfer-vleugel uit 1985.

Op het programma staan composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy en zo wisselen muziek en woord elkaar af.

Zondag 21 april, aanvang 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur is de Johannes Kapel geopend. Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend diner €35,00.

Informatie & Reserveren: Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16.

Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen.