Memospel voor inleveren onverkochte apparaten na de vrijmarkt

AMSTELVEEN – Wie na de vrijmarkt zijn oude apparaten niet heeft verkocht kan ze naar de milieustraat brengen. Daarvoor ontvangt hij of zij een Wecycle Recycle Memo-spel.

Wecycle is het bedrijf dat de inzameling en recycling verzorgt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dat doen ze voor ruim driekwart van de gemeenten in Nederland.

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen na de vrijmarkt hun onverkochte apparaten inleveren voor hergebruik, is het memo-spel bedacht als lokkertje. Alle inleverpunten voor elektrische apparaten komen in het spel aan bod.

Wecycle laat de ingeleverde spullen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen hierdoor minder schadelijke stoffen in het milieu terecht. In 2017 is er 107 miljoen kilo elektrisch afval ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent.