Nieuwe burgemeester Poppens werkte al in Amstelveen bij KLM

AMSTELVEEN – De voorgedragen nieuwe burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, is gisteravond en vandaag overladen met reacties. Dat laat hij weten aan Wijksnieuws.nl. Over Amstelveen is hij vanzelfsprekend positief. “Amstelveen is een snel groeiende stad, tegen metropool Amsterdam aan, met een internationale bevolking, waaronder veel mensen uit Azië. Het is ook echt een mooie plek om te wonen, werken en te leven.”

Lees ook: Tjapko Poppens voorgedragen als nieuwe burgemeester van Amstelveen

Poppens laat weten niet onbekend te zijn met Amstelveen. Hij was enige tijd werkzaam op het hoofdkantoor van de KLM aan de Amsterdamseweg.

Voor het gezin van Poppens zal het een hele omschakeling worden. Hij heeft drie kinderen. Een tweeling maakt volgend schooljaar de stap naar het voortgezet onderwijs en de oudste zit in de tweede klas. “Mijn gezin staat achter deze stap, maar moet natuurlijk nog wennen aan het idee. We hebben het naar ons zin en wij en de kinderen hebben hier ook vrienden,” zegt Poppens.

Het hele interview met Tjapko Poppens is hier te lezen.

Screenshot: regio90