Orgelconcert Gonny van der Maten in Paaskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Het laatste koffieconcert van dit seizoen in de Paaskerk Amstelveen vindt plaats op zondagmiddag 28 april. Dit keer speelt organist Gonny van der Maten. Het afwisselende programma bestaat uit werken van Distler, Mozart, Kee, Bach, Umbreit, Homilius en Pepping .

Het werk van Gonny van der Maten (oud leerling van Marinus Metz) bestrijkt inmiddels vele terreinen. Zij is concert-organist, cantor-organist, dirigent en docent. Daarnaast componeert zij en draagt zij teksten voor. Gonny van der Maten werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgelhoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus cum laude). Aanvullende studies waren Kerkmuziek, Improvisatie (Conservatorium Arnhem) en koordirectie (applicatie-opleiding Conservatorium Utrecht).

Momenteel is zij cantor-organist van de Oude Kerk in Soest, een uitgebreide muzikale functie, waarin zij verantwoordelijk is voor de muziek in de Oude Kerk in brede zin. Zij leidt daarbij de Cantorij van de Oude Kerk en bespeelt het historische Van Gruisen/Van Oeckelenorgel.

Zondag 28 april, aanvang 12.00 uur. Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.