Parochianen Bovenkerkse Sint-Urbanus sturen steunbetuiging naar Parijs

AMSTELVEEN – De parochie van de Sint-Urbanuskerk in Bovenkerk stuurt een steunbetuiging naar geloofsgenoten in Parijs, dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

“Bij veel parochianen in Bovenkerk kwamen de emoties over het verlies van hun vertrouwde plek weer terug”, vertelt pastoor Eugène Jongerden (foto) tegenover de krant.. “Net als de Parijzenaars maandag deden, hebben wij toen ook bij onze brandende kerk gebeden.”

Toeval of niet, de brand in de Notre-Dame brak net als in Bovenkerk uit op de vijftiende rond zeven uur in de avond.  Net als in Parijs werd in Bovenkerk eerst het dak van het middenschip in de as gelegd waarna de torenspits omviel. Uit solidariteit hebben de parochianen gisteren een verklaring opgesteld waarin ze hun Franse geloofsgenoten sterkte en vertrouwen wensen.