Politie houdt verdachten straatroven Zonnestein & Uilenstede aan

AMSTELVEEN – De politie heeft twee verdachten aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor meerdere straatroven in de omgeving van tramhalte Zonnestein en campus Uilenstede.

Nadat bij de politie meerdere aangiftes voor straatroof waren binnengekomen heeft het team VVC (veel voorkomende criminaliteit) door observaties en rechercheonderzoek twee jonge verdachten kunnen opsporen.

In de vroege ochtend van dinsdag 26 maart is de politie twee woningen tegelijkertijd binnengetreden waarna de verdachten konden worden aangehouden. Hierna vonden op beide locaties nog doorzoekingen plaats.

Tijdens het onderzoek bleek een van de twee ook verdacht te worden van strafbare feiten in Amsterdam-West. Deze jongeman zit nog steeds vast. De tweede verdachte zit voorlopig met een enkelband thuis.