Robin van Geerke kwartet brengt Caraïbische jazz naar Amstelveen

AMSTELVEEN – In het kader van de serie ‘Jazz in de buurt’ treedt op vrijdag 19 april het Robin van Geerke kwartet op in café Elsrijk.

Het kwartet bestaat uit: Robin van Geerke op piano; Ferial Karamat Ali – contrabas; Joao Driessen – saxofoon, fluit, clarinet en Yoran Vroom op drums. Drie van hen (uitgezonderd Joao) komen uit de talentvolle Surinaamse hoek van muzikanten; zij zijn vaak betrokken bij Surinaamse theaterproducties zoals ‘Silence of the unspoken word’.
Het thema ‘Improvising’ van het optreden vrijdag kan dus wel eens betekenen dat u deze avond wordt vergast op mooie Latijnse klanken en ritmes die, afhankelijk van het lead-instrument, hun eigen improvisaties kennen.

De muzikanten
Robin van Geerke: Heeft veel gespeeld met o.a. Pablo Nahar in de band 4sure. Bevindt zich in en ontwikkelt diverse producties. Hij is Latin-pianist en pianodocent aan de muziekschool Amsterdam.
Ferial Karamat Ali: Virtuoos muzikant op vele instrumenten heeft een waslijst van projecten en producties en composities ontwikkeld in veelal eigen beheer.
Joao Driessen: Jeugd in Londen in muzikaal Nederlands gezin. Kwam 2004 in Amsterdam studeren. Bespeelt meerdere instrumenten en is betrokken bij vele avantgardistische projecten..
Joran Vroom: Volgens velen de beste drummer van Nederland; als hij dat al niet in Suriname was! Een universeel talent, speelt o.a. met Cory Henry en Frank McComb.

Vrijdagavond 19 april van 20.00 tot 23.00 uur. Café Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld), Rembrandtweg 428, Amstelveen.
Bereikbaar met tram 5 (halte Zonnestein) of bus 55. Ook vindt u ter plaatse voldoende vrije parkeergelegenheid.

Entree zaal: €10; Clubleden/Stud. €7.00; CJP & Stadspashouders €5.00 (incl. drankje). Meer informatie: www.tpodium.net