Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood

AMSTELVEEN – Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood, de bekende jaarlijkse gecertificeerde Kledinginzameling voor het goede doel houdt binnenkort een grote kledinginzameling. Op zaterdag 13 april tussen 9.30 en 12.00 uur kunt u kleding en schoenen (schoon en draagbaar) en huishoudtextiel afgeven in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom.

De inleverpunten zijn: Paaskerk/Augustinuspark 1,  Urbanuskerk/Noordammerlaan 126 (Bovenkerk), Titus Brandsmakerk/ Westelijk Halfrond 1-A, Kruiskerk/Van der Veerelaan 30a, Pelgrimskerk/van Boshuizenstraat 560 (ingang  Backershagen), Augustinuskerk /Amstelveenseweg 965.

De jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

De geldelijke opbrengst in 2019 wordt besteed aan hulp bij de wederopbouw van Sulawesi. Dit Indonesisch eiland werd in september 2018 getroffen door een hevige aardbeving en tsunami: 2087 mensen kwamen om het leven en meer dan 210.000 mensen zijn ontheemd. Het leveren van watertanks, waterfilters, dekzeilen en latrines is al gestart. Via lokale partners zijn 10 dorpen geselecteerd die gesteund worden bij wederopbouw in wat moeilijk bereikbare gebieden. Tevens wordt gewerkt aan preventiemaatregelen om de eilandbewoners beter voor te bereiden op dergelijke rampen.

Meer informatie vindt u op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl.