Slechte staat fietspaden Amsterdamse Bos baart CDA zorgen

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van het CDA maakt zich zorgen over de toestand van de fietspaden in het Amsterdamse Bos. “Vooral de situatie ter hoogte van de ingang van het Bloesempark is ontoelaatbaar,” vindt fractievoorzitter Pier Rienks. “Dit fietspad is helaas niet het enige pad in slechte staat. Het is echter wel het meeste gebruikte pad en moet daardoor als eerste snel worden hersteld.”

Het smalle fietspad bij het Bloesempark is over een lengte van zo’n 150 meter aan beide zijden weggezakt, waardoor middengedeelte overblijft van nog geen meter breed. Rienks: “Dat leidt tot gevaarlijke situaties. De situatie wordt nog verergerd omdat ook wandelaars en andere weggebruikers veelvuldig van dit smalle pad gebruik moeten maken. Voor minder-validen zijn veel paden al helemaal onbegaan geworden.’

Spoedig herstel van het pad is volgens het CDA noodzakelijk, vooral ook omdat het pad voor veel Amstelveners een aantrekkelijke doorgaande route is naar werk of school. Het CDA vraagt daarom aan het Amstelveense college van burgemeester & wethouders of de slechte toestand van het pad recentelijk is besproken tijdens het reguliere overleg met de gemeente Amsterdam, de eigenaar van het bos.

Ook vraagt het CDA aan het college om bij de gemeente Amsterdam (alsnog) aan te dringen op spoedige reparatie van de meeste slechte weggedeelten van dit fietspad.