Strandjes Groengebied Amstelland tijdelijk verboden voor honden

AMSTELLAND – De recreatiegebieden Ouderkerkerplas, Gaasperplas en de Hoge Dijk zijn populair voor een wandeling met de hond. Vanaf 15 april tot en met 15 oktober worden de recreatiegebieden drukker bezocht en zijn de stranden met de grasweides verboden voor honden. Groengebied Amstelland heeft zes gebieden ingericht waar honden los mogen lopen in deze periode.

Ouderkerkerplas
Bruggetjes leiden naar eilanden in de Ouderkerkerplas waar honden los mogen spelen. Het grasveld en het water lenen zich het hele jaar door voor vermaak van hondenbezitters en hun viervoeters.
Parkeren: aan de Holendrechterzijweg, Ouderkerk aan de Amstel.

Middelpolder
Vlak bij de Amstel ligt het recreatiegebied Middelpolder, een groene oase aan de rand van de stad waar gewandeld kan worden met de hond aan de lijn. Ook zijn er twee grote velden zijn waar honden los mogen lopen.
Parkeren: aan de Escapade 1 in Amstelveen.

Over-Amstel
Langs de Amstel ligt het recreatiegebied Over-Amstel. Direct naast de parkeerplaats ligt een groenstrook waar honden los mogen struinen door het gras en tussen de bomen.
Parkeren: aan de Ouderkerkerdijk in Amsterdam.

Gaasperplas
Recreatiegebied Gaasperplas is geliefd voor een wandeling met de hond. Aan de westoever van de plas mogen honden los lopen. Het grote grasveld is geschikt voor een balspelletje. Voor honden die graag zwemmen is het speciaal aangewezen hondenstrandje de ideale plek.
Parkeren: aan het Langbroekpad, Amsterdam.

De Hoge Dijk
Voor veel hondenbezitters is recreatiegebied De Hoge Dijk een populaire plek met maar liefst twee speelplaatsen waar de hond lekker kan springen en zwemmen in het water.
Parkeren: aan de Abcouderstraatweg, Amsterdam.

Diemerpolder
Geniet van het weidse uitzicht tijdens een wandeling in de Diemerpolder. In het speciaal aangewezen losloopgebied kunnen honden vrij spelen.
Parkeren: drie parkeerplaatsen aan de Diemerpolderweg in Diemen.

Let op! Buiten de losloopgebieden geldt de aanlijnplicht, tenzij op de borden anders staat aangegeven.
Stel gerust vragen aan de toezichthouders. De kaart en de Algemene Verordening Groengebied Amstelland zijn te vinden op www.groengebied-amstelland.nl