Leerlingen Amstelveen College verbijsterd door inzet honden bij examenstunt

AMSTELVEEN – “Ongelooflijk dat ze hier gewoon komen met waakhonden. Alsof we gek zijn. Alsof wij iets van plan zijn. Om die school binnen te stormen of zo.” Leerlingen van het Amstelveen College reageren vanochtend verbijsterd op de gebeurtenissen bij de school.

Nadat deze week uit onder meer social mediaberichten bleek dat de jaarlijkse eindexamenstunt weleens uit de hand kon gaan lopen, zette de leiding van de school een streep door de activiteiten vandaag. Dit werd door de leerlingen niet gewaardeerd. Zij togen alsnog naar school waar zij werden verwelkomd door beveiligers met honden.

Het zorgde voor een grimmige sfeer waarbij rookbommen werden afgestoken. Ook werden eieren gegooid. Na tussenkomst van leraren keerde de rust terug en gingen leerlingen naar de jongerenhangplek bij de Poel. Daar werd alsnog een gezellig feestje gebouwd.