VVD ziet ook graag vmbo-t/havo op Keizer Karel College

AMSTELVEEN – De VVD in Amstelveen wil dat het Keizer Karel College (KKC) zo snel mogelijk gaat starten met een vmbo-t/havo richting. VVD-raadslid Bas Zwart begrijpt niet dat er nu kinderen uit Amstelveen naar Aalsmeer, Amsterdam en Uithoorn moeten omdat er geen plek is op een vmbo-t in Amstelveen.

Zwart: “Het Keizer Karel College heeft na de eerste lotingsronde als enige grote school nog plaatsen over. Maar, ze bieden geen vmbo-t/havo aan. Zou het niet logisch zijn als hier zo snel mogelijk een vmbo-t/havo richting bij zou komen?” Zwart gaat aan wethouder onderwijs Frank Berkhout hierover vragen stellen tijdens de komende commissievergadering Burgers en samenleving (B&S).

Volgens de VVD wil het Keizer Karel College miljoenen investeren in nieuwbouw. Er is aan de gemeente verzocht om hier aan bij te dragen. Raadslid Zwart vindt  dat de wethouder hierdoor de kans heeft om druk te zetten op het KKC om een vmbo-t afdeling op te richten.

Afgelopen vrijdag hebben Amstelveense leerlingen uit groep 8 gehoord of ze ingeloot zijn op de middelbare school van hun keuze. Helaas zijn er tientallen kinderen geen plek op een school in Amstelveen. Volgens Zwart is dat heel zuur: “Als je naast het HWC woont, wil je niet elke dag naar Aalsmeer fietsen.”

De afgelopen jaren heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in nieuwbouw van het Amstelveen College en het Herman Wesselink College.

De rector van het Keizer Karel College was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.