Werkzaamheden Keizer Karelplein van start

AMSTELVEEN – Het Keizer Karelplein moet verkeersveiliger worden en het verkeer moet beter kunnen doorstromen. Vanaf vandaag, maandag 29 april, zullen de werkzaamheden starten. Het Keizer Karelplein zal gaan lijken op een rotonde. Ook wordt gewerkt aan de kruising Keizer Karelweg-Lindenlaan-Kastanjelaan, deze kruising verandert in een rotonde. Verder wordt de fietsinfrastructuur verbeterd.

“De werkzaamheden aan het Keizer Karelplein en de kruising Keizer Karelweg-Lindelaan-Kastanjelaan zijn hard nodig”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Het Keizer Karelplein is een knooppunt waar de laatste tijd de meeste ongelukken zijn gebeurd. Ook loopt het verkeer daar regelmatig vast.” Het Keizer Karelplein zal gaan lijken op een rotonde. Ook wordt gewerkt aan de kruising Keizer Karelweg-Lindenlaan-Kastanjelaan, deze kruising verandert in een rotonde. Verder wordt de fietsinfrastructuur verbeterd. De herinrichting zou eigenlijk pas in 2026 plaats vinden.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in meerdere fasen:

Fase 1: De nachten van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei
Aanleggen van tijdelijke weg bij de aansluiting Van der Hooplaan en Keizer Karelplein
Auto’s, bussen en hulpdiensten: gemotoriseerd verkeer zal geen hinder ondervinden.
Fietsers: fietsers worden ter plekke omgeleid.

Fase 2: Maandag 6 mei tot en met vrijdag 28 juni
Vervanging asfalt Keizer Karelweg, aanleggen rotonde Kastanjelaan Lindelaan, verwijderen bushalte Wilgenlaan, aanleggen fietspad Van der Hooplaan (west).
Auto’s: de Keizer Karelweg wordt afgesloten voor het gemotoriseerd doorgaand verkeer.
Fietsers: er komt een tijdelijk twee richtingen fietspad aan één zijde van de weg. Fietsers kunnen wel langs de Keizer Karelweg fietsen, maar niet oversteken.
Bussen en hulpdiensten: voor bus en hulpdiensten blijft een rijbaan beschikbaar.

Fase 3: Nieuw asfalt aanbrengen Keizer Karelplein en vervangen verkeerslichten
Donderdag 27 juni 20.00u tot maandag 1 juli 05.00u
Auto’s en hulpdiensten: deKeizer Karelweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het Keizer Karelplein wordt afgesloten voor al het verkeer. Doorgaand autoverkeer moet gebruik maken van de omleidingsroutes. Deze zijn te vinden op site van Gemeente Amstelveen.
Fietsers: fietsers worden ter plekke omgeleid.
Bussen en hulpdiensten: de bus via de Keizer Karelweg rijdt niet. De bussen via de Van der Hooplaan rijden wel en de hulpdiensten kunnen er ook langs.

Fase 4: Aanleggen fietsstraat Van der Hooplaan (oost)
Maandag 1 juli tot en met vrijdag 19 juli
Auto’s, bussen en hulpdiensten: voor gemotoriseerd doorgaand verkeer zal er geen hinder zijn.
Fietsers: fietsers worden ter plekke omgeleid.

Fase 5: Asfalteren Van der Hooplaan
De nachten van (zondag op) maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli
Auto’s, bussen en hulpdiensten: gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Keizer Karelweg, Handweg en Sportlaan.
Fietsers: fietsers zullen geen hinder ondervinden.

Bij alle werkzaamheden is er kans op geluidshinder of overlast door stof. Bewoners worden hierover op de hoogte gebracht door de aannemer.

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met de omgevingsmanager van Ballast Nedam; de heer Gerben van den Hurk op 06-30427238.
Er is een informatiehoek bij belevingscentrum InZicht, boven de bibliotheek aan het Stadsplein. InZicht is geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op de eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur. Daar zijn de tekeningen in te zien en is er meer informatie te krijgen.