Zwanenburgbaan Schiphol weer in gebruik na onderhoudswerkzaamheden

SCHIPHOL – De Zwanenburgbaan is sinds maandagavond 22 april weer in gebruik. Schiphol voerde tussen zondagochtend 10 maart en maandagavond 22 april geplande onderhoudswerkzaamheden uit bij de baan en dit zorgde voor veel extra overlast in Amstelveen.

De werkzaamheden hebben een dag langer geduurd dan gepland door een technische storing aan de verlichting. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voerde Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit. Waar mogelijk werd baanverlichting vervangen door duurzame LED-verlichting. Schiphol voerde de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Zo’n 200 medewerkers werkte in verschillende ploegen 24 uur per dag om te zorgen dat de Zwanenburgbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik zou zijn.

Foto: Schiphol Newsroom