100-jarige Sporting Martinus speelt jubileumwedstijd tegen Lucky Ajax

AMSTELVEEN – Zaterdag 11 mei is het precies 100 jaar geleden dat in Amstelveen Noord de basis van Sporting Martinus werd gelegd. De voetbalvereniging viert dit heugelijke feit met een jubileumwedstrijd tegen Lucky Ajax.

In de loop van de eeuw kende de club een aantal succesvolle fusies, met de meest recente in 1999 tussen toenmalig Sporting Zuid en RKSV Martinus. Inmiddels vinden jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers de weg naar sportpark ‘Overburg’ aan de Amsterdamseweg, grenzend aan het Amsterdamse Bos. Deze locatie was in 1919 nog weiland, waarop de lokale jeugd zondags na de hoogmis mocht voetballen. De boerderij is weg, de jeugd is er nog, met maar liefst 54 teams. Het 1e elftal speelt verdienstelijk in de 3e klasse en wekelijks spelen en trainen er zo’n 1400 dames, meisjes, heren en jongens op het veld en in de zaal. Ruim 300 vrijwilligers houden de vereniging draaiende en bewijzen dat Sporting Martinus ook een sterke sociale functie binnen Amstelveen  en omstreken inneemt. Het komende jaar worden de plannen voor de bouw van een nieuw clubhuis uitgevoerd. De 100-jarige voetbalvereniging maakt zich op voor de toekomst.

Sporting Martinus meer dan alleen achter bal aan rennen
“100 jaar word je niet vanzelf, maar met elkaar”, aldus de jonge voorzitter Rick van Bruggen. “We zijn met elkaar een uniek stel mensen. We hebben een aantal professionele hockeyburen om de hoek. Toch kiezen wij nog steeds voor groeien vanuit vrijwilligheid. Veel leden zijn van kinds af aan bij de club betrokken. We doen er alles aan om iedereen erbij te houden en iedereen wat extra’s voor de club te laten doen. Het grote aantal vrijwilligers vormt het bindende weefsel van onze club. Dit weefsel zorgt er bijvoorbeeld voor, dat de contributie nog steeds laag te noemen is. Ook dragen zo’n 51 betrokken sponsors een flink steentje bij aan onze groei. Tel dit alles op tezamen met ook onze goede relaties met andere verenigingen in de regio, dan mag ik zeggen dat Sporting Martinus sinds 1919 voor heel veel mensen meer betekent dan alleen maar lekker achter een bal aan rennen.”

Line up Ajax
De line up van Lucky AJAX voor de wedstrijd op 11 mei bevat veel bekende spelers. Onder andere oud Sporting Martinus lid Michael Reiziger is erbij. Maar ook Roda-speler John Bosman, Simon Tahamata en Mr. Ajax Sjaak Swart. De volledige line-up is als volgt:

 • Sjaak Swart
 • Simon Tahamata
 • Kevin Bobson
 • Olaf Lindenbergh
 • Dennis Gerritsen
 • Dennis Gentenaar
 • Randy Rustenburg
 • John Bosman
 • Serginho Greene
 • Brutil Hosé
 • Derk Boerrigter
 • Michael Reiziger

Zaterdag 11 mei, aanvang 16.00 uur. De aftrap wordt gedaan door het 99- jarige lid, de heer Frans van Renen. De wedstrijd wordt om 15.00 uur vooraf gegaan door een wedstrijd tussen de jongste jeugd van RODA 23 en Sporting Martinus. De entreeprijs is 5,- , waarvan de helft gaat naar de Stichting Vergeten Kind. Kom ruim op tijd in verband met de te verwachte toeloop en kom het liefst niet met de auto.

Sporting Martinus, Sportpark ‘Overburg’,  Amsterdamseweg 247, 1182 GZ Amstelveen.