Alle jeugdprojecten ‘The Challenge’ krijgen ondersteuning

AMSTELVEEN – In P60 werd donderdag 23 mei de feestelijke afsluiting van The Challenge, een wedstrijd georganiseerd door Rotary Amstelveen Amstel en Participe Amstelland, gehouden. Amstelveense jongeren van 14 tot 20 jaar konden financiële ondersteuning en coaching winnen voor hun (maatschappelijke) project.

Zeven groepen jongeren presenteerden hun plannen aan de aanwezigen waaronder Amstelveense ondernemers en wethouder Frank Berkhout. De jury stond onder leiding van de voorzitter van de ondernemersvereniging.

De initiatieven liepen uiteen van onder meer een skate-event in Bankras, een beweegplein voor jong en oud, een app die dient als marktplaats voor huiswerkbegeleiding tot het koken voor ouderen om eenzaamheid te bestrijden. De jongeren maakten indruk op de jury, die dan ook besloot dat alle projecten ondersteund worden in de verdere uitwerking.