ARTZUID Annex Amstelveen officieel geopend

AMSTELVEEN – Onder grote belangstelling is zondagmiddag de eerste editie van ARTZUID Annex Amstelveen geopend. Ruim 200 genodigden, waaronder kunstenaar Klaas Gubbels, waren naar Museum Jan van der Togt gekomen voor de feestelijke gelegenheid.

“Geweldig dat ARTZUID ook Amstelveen aandoet deze editie,” aldus wethouder Cultuur Herbert Raat. Hij bedankte de aanwezige gemeenteraadsleden dat zij dit plan steunden. “Amstelveen bruist op cultureel gebied. Zondagmiddag was niet alleen de opening van ARTZUID, maar ook de kunstmarkt van SAKB op het Dorpsplein. Ook hier kwamen veel mensen op af.”

Cintha van Heeswijck, directeur Stichting Art Zuid, gaf tijdens de opening een toelichting op de keuze van de werken en de wijze waarop de locatie is gekozen. Als laatste vertelde Marieke Uildriks, directeur Museum Jan van der Togt meer over de expositie van Klaas Gubbels.

Tegelijkertijd met ARTZUID Annex Amstelveen toont Museum Jan van der Togt van 21 mei tot en met 25 augustus 2019 een selectie van schilderijen die in nauwe samenwerking met Gubbels tot stand is gekomen. Naar aanleiding van zijn vijfentachtigste verjaardag worden circa 25 werken tentoongesteld die veel voor de kunstenaar betekenen en waar hij zijn hele leven geen afstand van heeft willen doen. Te zien zijn schilderijen uit diverse periodes van zijn leven; van het oude onderzoekende werk, tot de welbekende kan én nieuw werk.

De gemeente Amstelveen heeft de mogelijkheid één beeld van Klaas Gubbels aan te schaffen. Inwoners van Amstelveen kunnen hun keuze binnenkort kenbaar maken. Meer informatie hierover volgt later.