Betere tijden breken aan voor Ziekenhuis Amstelland

AMSTELVEEN – Ziekenhuis Amstelland heeft in 2018 een winst geboekt van 3.9 miljoen euro. Het ziekenhuis laat daarmee een verliesgevende periode achter zich – 9.2 miljoen euro verlies tussen 2015 en 2017 -, maar is daarmee nog niet uit de gevarenzone.

Omzet delen

Gesprekken met het Universitair Medisch Centrum  Amsterdam, de huisbank en de zorgverzekeraars leidde tot het opstellen van een reddingsplan. Afgesproken werd dat er herschikking van tweedelijnszorg zal plaatsvinden tussen Ziekenhuis Amstelland en de Amsterdamse UMC-vestigingen AMC en VU.

Naast de financiële injectie helpen betere afspraken met de zorgverzekeraars en kostenbesparingen het ziekenhuis in 2018 aan een omzet van 108 miljoen euro

Eerste stap

Het reddingsplan is een stap in de richting van stabiele tijden, maar het is nog te vroeg om het ziekenhuis nu al als gezond te verklaren. Accountantskantoor KPMG houdt daarom de vinger aan de pols.  De gemaakte afspraken bieden Ziekenhuis Amstelland tot eind 2020 steun. Eind 2022 moet het ziekenhuis weer een gezonde blos op de wangen hebben.

Bron: RTL