Bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie: na de diagnose

AMSTELLAND – De diagnose dementie betekent een einde aan een periode van vermoedens en onzekerheid. Enerzijds is er opluchting, omdat je eindelijk weet wat er aan de hand is. Maar anderzijds: het is een verschrikkelijke diagnose, zonder hoop op genezing. En wat gebeurt er dan na de diagnose? Krijg je hulp (van wie?) of moet je zelf hulp zoeken. Met welke personen, instanties en wetten krijg je te maken? En hoe houd je een beetje het overzicht?
Op de bijeenkomst op 4 juni worden ervaringen en tips uitgewisseld onder leiding van Hanneke ten Brinke van Mantelzorg & Meer.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie in de regio Amstelland en Meerlanden. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een professional zal voor hen een alternatief programma aanbieden in een andere ruimte.

Dinsdag 4 juni. Ontmoetingscentrum ‘De Meent’, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Aanvang 18.00 uur (inloop vanaf 17.45) tot ongeveer 19.15 uur. Daarna krijgt u een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma, dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

Foto uit film ‘Still Alice’