Binnenkort Dorpentocht 2019

AMSTELLAND – Stichting Dorpentocht organiseert op zondag 2 juni voor de 42e keer een recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht verheugd om met de opbrengst van de fietstocht het Bartiméus Fonds te kunnen helpen.

De Dorpentocht 2019 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Maar het maakt niet zoveel uit welke afstand u fietst, het is veel belangrijker dat u fietst.

De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Uithoorn, Waverveen, Vinkeveen, Vreeland, Abcoude, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeer-plaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen.

Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. U kunt ook bij een andere langs de route gelegen horecagelegenheid iets nuttigen of gewoon op een bankje in het gras uw eigen lunch gebruiken.

Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het Goede Doel, nu het Bartiméus Fonds.
“In ons land zijn duizenden blinde kinderen die ook gewoon willen leren, spelen en sporten. Door hun visuele beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Maar het kán, met onze hulp. Samen met u kan het Bartiméus Fonds voor deze kinderen het verschil maken. Met de opbrengst van de Dorpentocht maakt het Bartiméus Fonds belangrijke extra’s mogelijk voor kinderen met een visuele beperking. Denk aan sportprojecten of veilige speeltoestellen. Dus met uw deelname aan de Dorpentocht geeft u deze kinderen een prachtige kans om ook in beweging te komen! Meer info: bartimeusfonds.nl

Na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname.

De kosten van deelname zijn nog steeds € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen.

Startplaatsen
AMSTELVEEN (35 + 55 km) Keizer Karel College, Elegast 5
UITHOORN (35 + 55 km) UWTC, Randhoornweg 100
WAVERVEEN (35 + 55 km) Hoek Veldweg / Proostdijerdwarsweg
VINKEVEEN ( 55 km) Café restaurant Viersprong, Vinkenkade 2
VREELAND ( 55 km) Dorpshuis Fetha, Fetha 16
ABCOUDE ( 55 km) Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal
OUDERKERK A/D AMSTEL (35 + 55 km) Café De Vrije Handel, Dorpsstraat 7

Voorverkoop is tot en met vrijdag 31 mei 2019 bij onderstaande adressen:

– Bruna Amstelveen Groenhof 118
– Boekhuis Aalsmeer Zijdstraat 12 NIEUW
– Mondria Mijdrecht De Lindeboom 11
– Bruna Uithoorn Amstelplein 81 NIEUW
– Stichting Dorpentocht www.dorpentocht.net

Tarieven (per deelnemerskaart):
– In de voorverkoop is het tarief € 3,50
– Het tarief voor bestellen via de website www.dorpentocht.net is € 4,00 (inclusief verzendkosten)
– Op de dag van de tocht is het tarief € 4,50

Starttijd: Er kan gestart worden vanaf 9:00 uur tot 14:00 uur. Alle posten sluiten uiterlijk 17:00 uur.
Meer informatie: www.dorpentocht.net of stel een vraag per e-mail op info@dorpentocht.net