Blues in Alleman: St. Louis Slim Blues band

 In het kader van de serie ‘Blues in de wijk’ vindt op vrijdag 24 mei in wijkcentrum Alleman het optreden plaats van de St. Louis Slim Blues band.

St. Louis Slim, vernoemd naar een nummer van Seasick Steve, bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene.
De muzikanten worden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. Hun roots liggen ook in de sixties-blues van
John Mayall en Paul Butterfield.

In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de meeste andere performers in de blues-scene. Met hun nummers hebben ze een unieke eigen stijl gevonden: van stevige blues tot en met gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock.
De band bestaat dit jaar tien jaar. Ze treden veel op in Nederland, maar ook Duitsland en België. In 2016 stonden ze in de finale van de Dutch Blues Foundation.

De Band bestaat uit: Monique Brinkman – zang; Michel de Kok – bluesharp; Robin Freeman -leadgitaar; Dirk Jan van Steenbruggen – basgitaar; Peter Kok – drums

Vrijdag 24 mei tussen 20.00 en 23.00 uur. Locatie Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen.
Bereikbaar met tram 5 en bus 55 – halte Onderuit. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.

Meer informatie: www.tpodium.net