Deze week ’s middags naar de film in Cinema Amstelveen

 Komende week draaien er een aantal bijzondere en indrukwekkende films in Cinema Amstelveen als matinee.

Woensdag 8 mei 15.35 uur | Grâce à Dieu
Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken.
de Volkskrant (★★★★) ‘Rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers’

Woensdag 8 mei 15.55 uur | God Only Knows
God Only Knows is een feest van herkenning en gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen. Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters spelen de hoofdrollen in deze ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong.
VPRO Cinema (★★★★) ‘Pijnlijk realistisch familieportret’

Zaterdag 11 mei 15.30 uur | They Shall Not Grow Old
They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.
The Guardian (★★★★★) ‘Volkomen adembenemende reis’

Zondag 12 mei 15.30 uur | Baantjer het begin
In de roerige jaren ’80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Woensdag 15 mei 15.40 uur | Le Grand Bain
In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. De heren zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar.