Eerste Alzheimer trefpunt groot succes

AMSTELVEEN – Afgelopen week werd er in Menno Simons het eerste Alzheimer trefpunt gehouden. Er kwamen ongeveer 50 geïnteresseerden op het event af. Dat is volgens de organisatoren van het trefpunt een groot succes!

Het trefpunt word georganiseerd om meer inzicht over dementie te geven. Volgens Annemarie Kornman van zonnehuisgroep Amstelland is dit erg belangrijk. “Er valt gelukkig veel kennis te delen en ook simpelweg het kunnen praten met lotgenoten maakt voor sommigen een groot verschil.”

Het eerste trefpunt had als thema: ‘Het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie.’ Kornman merkt op dat veel mensen vergeetachtiger worden namater ze ouder worden. “dat kan soms zorgen geven over of ze er sprake is van beginnende Alzheimer.”

Het volgende de Alzheimer trefpunt zal gehouden worden op 15 mei. Het thema zal dan ‘dementie en veranderingen in je relatie’ zijn. Tijdens deze avond zal psycholoog en seksuoloog Liesbeth Stam van Alzheimer Nederland aanwezig zijn.

Praktische informatie
start: 16.00
Locatie: Menno Simons, Noordhollandstraat 17-A
U hoeft zich niet van te voren op te geven

Beeld: Annemarie Kornman