Emotioneel relaas Amstelveens echtpaar De Pijper bij EO’s ‘Ik Mis Je’

AMSTELVEEN – Het Amstelveense echtpaar De Pijper heeft afgelopen zondag op een mooie waardige manier verteld over hun doodgeboren zoon Mathijs in het programma ‘Ik Mis Je’ van de EO. Presentator Arjan Lock ging op begraafplaats Zorgvlied in gesprek met Adrie en Bert de Pijper over hun zoon die 33 jaar geleden levenloos op aarde kwam.

“Hij hoort erbij,” zegt Bert de Pijper, die ook in Amstelveense raad zit voor de ChristenUnie. “Ik zeg altijd, we hebben drie dochters. Maar ik ben mij de laatste jaren steeds meer gaan beseffen: Nee, we drie dochters en een zoon. Dat is ons gezin.”

Het echtpaar heeft Mathijs dit jaar laten registreren. Dat is pas sinds februari 2019 mogelijk. Adrie de Pijper: “Hij is bijgeschreven in de papieren. Hij heeft een naam gekregen en staat er nu ook in ons trouwboekje bij.” Bert de Pijper vult aan: “We zijn er dankbaar voor dat de wet ons die mogelijkheid biedt.”

Bekijk het emotionele relaas van het echtpaar De Pijper op de pagina van Ik mis je (vanaf 7.30 min.).