Fietsmaatjes maakt samen fietsen nu voor iedereen mogelijk

AMSTELVEEN – Op golfbaan Amsteldijk zijn vrijdag de twee nieuwe duofietsen van Fietsmaatjes Amstelveen onthuld. Hiermee komt lichaamsbeweging en genieten van de buitenlucht nu ook binnen het bereik van mensen voor wie fietsen niet altijd meer mogelijk is. 

Frisse wind door het haar, genieten van het uitzicht en de nodige lichaamsbeweging: fietsen is goed en gezond. Maar voor wie dat lichamelijk niet redt, zoals ouderen en mensen met een beperking, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Fietsmaatje Amstelveen probeert dat de doorbreken. Dankzij de inzet van vrijwilligers is een fietstocht nu toch mogelijk.

De twee nieuwe duofietsen zijn elektrisch aangedreven. De kosten zijn gedekt dankzij donaties van Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, AmstelveenSport, Schipholfonds en Gemeente Amstelveen. Ook verschillende andere mensen deden een duit in het zakje.

Voorzitter Michael Dauqué is blij met de komst. “Het is een fantastisch moment. Dat we na zoveel jaren de fietsen hebben kunnen aanschaffen en dat we dit project kunnen doorzetten”.