Filmvertoning Faust (Gounod) van The Royal Opera House

AMSTELVEEN – Ervaar de decadentie en elegantie van het Parijs uit 1870 in David McVicars spectaculaire productie van Gounods meest geliefde opera Faust. Beleef het op maandag 6 mei allemaal semi live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel in Cinema Amstelveen word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Er bestaan vele versies van het verhaal over Faust, de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt in ruil voor jeugd en macht, maar Gounods opera blijft een van de meest betoverende. Michael Fabiano schittert als Faust, met Diana Damrau als zijn geliefde Marguerite en Erwin Schrott als de diabolische Mefistofeles. Virtuoze hoofdrollen, een groot koor, sensationele decors, ballet en een uitzinnige finale maken deze productie exemplarisch voor theatraal spektakel. In deze enscenering van David McVicar, die speelt in de jaren 1870 in Parijs, voert de Franse grand opéra in al zijn weelde de boventoon. Daarbij komt dan nog de muziek, die een hele reeks bekende nummers uit het populaire operarepertoire bevat en subliem wordt uitgevoerd door een cast van befaamde internationale vocalisten en het Royal Operakoor.

De voorstelling duurt ca. 3 uur en 45 minuten, incl. 1 pauze | Frans gezongen, Nederlands ondertiteld.

Maandag 6 mei, aanvang 19.30 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen