Gemeente gaat alle entrees Stadshart rookvrij maken

AMSTELVEEN – De Gemeente Amstelveen gaat zich nog meer inzetten voor een Rookvrije Generatie. Maandag is de gemeente partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij. Kinderburgemeester Jara Zurr (midden), wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen (links) en voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij Floris Italianer (rechts) zetten maandagmiddag hun handtekening onder de overeenkomst.

De gemeente gaat het aantal rookvrije plekken uitbreiden en gaat andere organisaties aanmoedigen hetzelfde te doen. Zo worden binnenkort alle entrees van Stadshart Amstelveen rookvrij gemaakt. Via borden worden inwoners van Amstelveen aangemoedigd om bij schoolpleinen, sportverenigingen, speeltuinen en andere openbare gelegenheden niet meer te roken.