Gerard Joling viert start nieuwe seizoen jarige Bosmobiel in het Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – Met de feestelijke ingebruikname van twee nieuwe Bosmobielen is woensdagmiddag 1 mei het 10-jarig jubileumseizoen van de Bosmobiel van start gegaan. Niemand minder dan Gerard Joling overhandigde twee nieuwe Bosmobielen aan het Amsterdamse Bos.

Ook enkele vrijwilligers en de dame die de eerste Bosmobiel gesponsord heeft werden door Joling in het zonnetje gezet. De Aalsmeerse vedette, die het Amsterdamse Bos goed kent, liet zich graag strikken voor dit feestje: “Ouderen denken dat ze niks meer kunnen, maar dat hoeft helemaal niet. Voor ouderen die goed ter hoofd en niet goed ter been zijn is een uitje met de Bosmobiel naar het prachtige Amsterdamse Bos een uitkomst.”

Rotary Aalsmeer Uithoorn startte 10 jaar geleden met het sympathieke vrijwilligersinitiatief Bosmobiel in het Amsterdamse Bos; bezoekers die slecht ter been zijn kunnen een ‘rijdende boswandeling’ voor een schappelijke prijs boeken. De Bosmobiel richt zich op inwoners van alle zorgcentra en bejaardenhuizen uit de gemeenten in de regio rond het Amsterdamse Bos en vrijwilligersorganisaties die minder validen begeleiden.

Rijdende boswandeling
De ritjes met de elektrische Bosmobiel duren zo’n drie uur en kosten een groep € 60,- voor de huur van twee Bosmobielen. Boekingen voor onder meer zorgcentra en bejaardentehuizen lopen via www.bosmobiel.nl. De huurder regelt zelf een eigen chauffeur en begeleider. De mobielen zijn voor een groep te huur op maandag, donderdag en vrijdag (niet op feestdagen).

Speciale actie voor 85 jarigen
De nieuwe Bosmobielen zijn geschonken door de Rotary om zowel het 85-jarig bestaan van het Amsterdamse Bos als het tienjarig bestaan van de mobiel te vieren. Vanwege het dubbele jubileum mogen 85-jarigen het hele seizoen gratis mee op de freeridersdag.

Freeridersdag
Het is mogelijk de Bosmobiel individueel (niet in groepsverband vanuit een stichting of vereniging) te boeken. Deze freeridersdagen zijn van mei t/m september op dinsdag en woensdag. De ritten starten om 13.30 uur bij de Boswinkel met een tussenstop voor koffie en gebak bij pannenkoekenboerderij Meerzicht. Er kunnen 10 passagiers mee per rit. De freeridersritten kosten € 15,- per persoon. Dit is inclusief chauffeur en taart. Boekingen lopen via De Boswinkel: 020 545 6100 of boswinkel@amsterdam.nl. De reguliere ritten van de Bosmobiel zijn te boeken via www.bosmobiel.nl