Gruppo Sportivo wederom groots in P60

AMSTELVEEN – Superband is back! Na de succesvolle tour in 2018 kon een vervolg niet uitblijven. Gruppo Sportivo zet de ‘Great tour’ die vorig jaar langs verschillende Nederlandse podia en festivals voerde komende maanden voort. Vrijdag 17 mei werd de spits afgebeten in P60 Amstelveen.

Het is gezellig druk in het Amstelveens poppodium. Losjes geklede Gruppo liefhebbers ‘van zekere leeftijd’ zijn toegestroomd met ongetwijfeld de herinnering aan het energieke optreden van een jaar geleden nog vers in het geheugen. Zodra een door kinderen gezongen versie van Beatles song I am the walrus uit de speakers klinkt, stijgt de spanning: Zal dit concert net zo goed zijn als vorig jaar?

Nadat de band het podium betreedt wordt Cockroach ingezet. Een nummer van het nieuwe album ‘Great’ met de vertrouwde Gruppo sound. Even lijkt een doordringend bromgeluid het concert te verstoren. ‘Is het te hard? Jullie zijn toch geen watjes?’ vraagt boegbeeld Hans Vandenburg aan het publiek. Als het probleem is opgelost volgen Oh Caroline en Ring of Love. Dat ook de songs van het laatste album inmiddels bekend zijn is goed te zien; mensen zingen en deinen mee op de muziek.

De nieuwe single What Else Can I Do? klinkt lekker catchy. Eerdere singles als This is a normal song en What’s new kondigt de zanger grappend aan als flops. De zaal gaat pas echt los bij golden oldie Disco really made it . De bewegelijke Bombita’s dansen de moves die John Travolta in Saturday Night Fever onsterfelijk maakte terwijl de zaal mee klapt. Een medley van discostampers van KC and the Sunshine band, Frankie goes to Hollywood en Ian Dury wordt in snel tempo achter elkaar gespeeld. Dan volgt de onvermijdelijke adempauze.

Aanstekelijke combinatie
Het publiek heeft zin in de volgende ronde en applaudisseert enthousiast als de bandleden na de break weer opkomen. Music for Houses introduceert de tweede set. Superman is back en Lasting forever volgen. Het refrein van I said no! wordt door de zaal meegezongen. My old Cortina, Henri, Dreaming.

Absolute publieksfavorieten Beep beep love en Hey girl kunnen op volledige vocale bijval van het publiek rekenen. ‘I said hey girl, all I need is one more time. I said Suzy, baby would you be so kind.’

Dit blijkt ook het laatste nummer van de show te zijn. Maar de fans willen meer. Eerste toegift is Tokyo die – ondanks volgens eigen zeggen van de zanger het stomste nummer ooit geschreven – uit volle borst door de zaal wordt meegezongen. Na Armee Monika en Rock ’n Roll lijkt het concert afgelopen. Het publiek neemt hiermee geen genoegen en krijgt een drietal songs waaronder nogmaals single What Else Can I Do? extra.

Gruppo Sportivo weet na ruim veertig jaar het publiek live nog steeds te vermaken met hun aanstekelijke combinatie van humor en muziek. All you need is (beep beep) love…

Foto’s: Marc van der Maas¬†