HIC trekt Taeke Taekema aan als Technisch Manager Jeugd

AMSTELVEEN – Hockeyvereniging HIC uit Amstelveen heeft de bekende voormalig hockeyinternational Taeke Taekema weten vast te leggen. Hij volgt Menno van Veen op als Technisch Manager Jeugd. Taeke start 1 juli met de voorbereiding voor het volgende seizoen.

Met 242 officiële interlands en vele jaren als trainer/coach bij verschillende clubs brengt de voormalige international veel ervaring met zich mee. HIC is de afgelopen jaren enorm gegroeid naar een grote regionale club met momenteel 70 jeugdteams. De club uit Amstelveen heeft ambitie een sterke doorstroom te creëren vanuit de jeugd naar tophockey zonder het sterke familiegevoel binnen te club te verliezen waarbij iedereen op elk niveau kan spelen. HIC was al langere tijd op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende Menno van Veen die zestien jaar bij de jeugd betrokken was.

Taekema: “De afgelopen jaren heb ik bewust een stap terug gedaan vanuit het hockey. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds ik in Ouderkerk woonachtig ben is HIC praktisch een buur waar bij ik veel enthousiaste dorpsgenoten wekelijks met veel plezier naar toe zie gaan. Toen de opening zich voordeed om HIC de komende jaren te helpen bij het verder professionaliseren van de jeugd, hoefde ik niet lang na te denken. De afgelopen periode heb ik mij ook zeer verdiept in de huidige situatie van HIC waarbij er een goede balans in prestatie- en breedteteams belangrijk is voor de cultuur binnen HIC. Ik kijk er naar uit om vanaf 1 juli samen met de technische coördinatoren en trainers van start te gaan.”

Foto: Laurens Bosch