Jazz in de buurt met Pieter van Santen

 In het kader van de serie ‘Jazz in de buurt’ vindt op vrijdag 3 mei in Villa Randwijck het optreden plaats van Pieter van Santen.

Pieter (1966, Heerenveen) komt uit een creatief en artistiek nest en ook zijn jongere broers barsten van het talent. Van kleins-af aan maken zij samen hun eigen hoorspelen, stripverhalen, speelfilms en muziek. In 1989 studeert Pieter af als docerend musicus piano, lichte muziek aan het Conservatorium Zwolle, waarna hij nog een jaar studeert bij Rob van Kreeveld aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Naast vele omzwervingen in de populaire muziek en entertainment scene met o.a. film, cabaret en satire, ontwikkelde hij zijn project ‘Van Santen Zingt Zelf’.
Dat programma bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter zelf.

Uiteraard bespeelt hij de piano en wordt hij begeleid door zijn muzikanten, tevens trouwe vrienden: Hans Voogt op de contrabas en Wilco de Witte op drums.
Twee musici die hun sporen in de jazzwereld ruimschoots hebben verdiend.

Hun liedjes-repertoire omvat de Bebop, Swing, Latin, Boogiewoogie, Blues en is doorspekt van enige satire. Nieuw aan dit project is dat Pieter zijn eigen liedjes vertolkt die, live gespeeld en gezongen, bestaan uit satirische teksten doorspekt van eufemismen en een vleugje morbide humor. De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als Hans Dorrestijn en Drs. P., maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ”jazz waarbij je mag lachen”; Max Teawhistle.

Vrijdag 3 mei van 20.00 tot 23.00 uur. Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen. Tel. 0620420989

Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 (halte Uilenstede). Er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid.
Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. drankje).

Meer informatie: www.tpodium.net