Kinderworkshop ‘In de stijl van Klaas en Willem’ in Van der Togt

AMSTELVEEN – In Museum Jan van der Togt is er op zondag 2 juni van 11.00 – 12.30 uur een workshop voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ieder kind maakt een eigen kunstwerk in de stijl van Klaas Gubbels en Willem van Veldhuizen.

De overzichtstentoonstelling van de ‘bijna onwerkelijke’ schilderijen van kunstenaar Willem van Veldhuizen is op 2 juni voor het laatst te zien. Van Veldhuizen schildert museumzalen met spannende, maar onrealistische doorkijkjes naar buiten en mooie spiegeleffecten.

Tegelijkertijd is er een expositie van kunstenaar Klaas Gubbels, ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. Gubbels is bekend van zijn bijzondere schilderijen en beelden van tafels, stoelen en koffiekannen, maar soms ook een schaakbord.

Na een korte rondleiding door de beide tentoonstellingen, ga je zelf aan de slag! Tekenen, kleuren, knippen en plakken. Je gaat naar huis met een eigen kunstwerk. De workshop wordt begeleid door een museumdocent.

Aanmelden voor de workshop via educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54, met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer. De kosten zijn € 5,- per kind.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54, www.jvdtogt.nl
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur