Latin Jazz met Tico Pierhagen & Aguabajo

AMSTELVEEN – In het kader van de afronding van de serie ‘Jazz in de buurt’ treedt op vrijdag 31 mei Tico Pierhagen & Aguabajo op in Villa Randwijck.

Tico Pierhagen (1975 Colombia) is componist, pianist en producer. Na zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht, waar hij zijn ‘Master Degree in Arts’ als toegepast componist behaalde, studeerde hij aan het conservatorium in Rotterdam.

In 2008 keert hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia waar hij intensief met vele Colombiaanse muzikanten werkt. Deze samenwerking resulteerde in het schrijven van zijn debuut CD “Aguabajo” (2011). Nadat hij met zijn band heeft opgetreden in het VPRO programma “Vrije Geluiden” was er veel aandacht voor zijn band en zijn muziekconcept. De release van zijn nieuwste CD (“Encendiendo”2016) werd zeer goed ontvangen in Colombia en de Verenigde Staten. In september 2019 zal zijn nieuwe album gepresenteerd worden in Colombia. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als Colombiaanse Jazz folklore.

Dit mooie Latin-jazzensemble bestaat uit een selectie van een aantal toppers uit de Nederlandse jazz scene. Naast Tico op piano zijn Dave Breidenbach op contrabas, Frans Cornelissen op trombone, Franklin Caesar Breeveld op sax en Mark de Jong op drums te horen.

Vrijdag 31 mei van 20.00 tot 23.00 uur. Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989
Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 halte Uilenstede. U vindt er voldoende vrijde parkeergelegenheid.

Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).
Meer informatie: www.tpodium.net