Muzikale vesper in Kruiskerk

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk wordt op zondag 26 mei een muzikale vesper gehouden. De Vesperscantorij verleent medewerking en zingt enkele voorbeelden van liturgische muziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Dirigent is Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. Peter Ouwerkerk begeleidt op orgel en piano, Bernard Halsema neemt de hobo-partijen voor zijn rekening.

In deze vesper staat psalm 23 centraal – De Heer is mijn herder – voor veel mensen de bekendste van alle psalmen. Als muziek is gekozen voor de versie van Franz Schubert, Gott ist mein Hirt en twee Engelstalige, van John Rutter en van Howard Goodall. Liturg en neerlandica dr. Bettine Siertsema legt daar een aantal moderne Nederlandse gedichten naast.

Zondag 26 mei, 17.00 uur. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom, koffie en thee staan klaar. Voor wie daarin geïnteresseerd is, wordt om 16.40 uur kort iets verteld over de muziek. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte bij de deur. Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen.

Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.