Naeckte Brouwers organiseren bierfeest ‘Festival des Saisons’

AMSTELVEEN – De Naeckte Brouwers organiseren op zaterdag 11 mei een bierfestival ter ere van de saisons. Saison is een prachtige bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstmaanden na een lange dag van noeste arbeid. Tijdens het Festival des Saisons in ANNA worden 27 verschillende saisons van 18 lokale en/of bevriende brouwerijen getapt.

De kenmerken van het plattelandsbier zijn de kruidige, citrusachtige geur, zachtbittere soms zoete, soms zurige smaak, kelderachtige aroma’s en een verfrissende droge afdronk. Dit, vaak blonde, dorstlessende bier wordt door toevoeging van kruiden, specerijen, fruit en gebrande mouten worden verschillende smaken gecreëerd. Er zijn frisse saisons met framboos, hibiscus, citroengras, dragon enlimoenblad. Saisons die zijn ge-dry-hopped voor extra fruitig aroma. Dit jaar zijn er ook plattelandsbieren naar Duits en Noors voorbeeld aanwezig.

De deuren van ANNA openen om 14.00 uur en blijven open tot 23.00 uur. De entree is gratis. De bieren worden getapt in proefglazen van 15 centiliter en zijn verkrijgbaar voor één munt. De munten worden verkocht voor €2,50 per stuk. Onder begeleiding van heerlijke muziek kunt u ook nog genieten van de ambachtelijke en bijpassende hapjes.

ANNA, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen. Tel. 020 – 889 0731.