Noordwesten Amstelveen geteisterd door diverse brandjes

AMSTELVEEN – Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn er in Amstelveen diverse brandjes geweest, voornamelijk in parken en ook in het Amsterdamse Bos.

Vrijdagavond om tien voor acht kwam de eerste melding binnen voor de brandweer. Deze moesten naar Brug 545 in het Amsterdamse Bos voor een buitenbrand. Om tien over acht kwam vervolgens wederom alarm voor de brandweer. Op de Oranjebaan zou ook een buitenbrand zijn. Om half negen werd de brandweer alweer doorgestuurd naar de volgende melding, op de Amsterdamseweg zou sprake zijn van een bermbrand. Dit bleek te gaan om een flinke brand in het Broersepark. Hier stonden bankjes, prullenbakken en de bosjes in brand.

Zaterdagavond was het weer raak. Om half zeven moest de brandweer uitrukken naar sportpark Overburg voor een buitenbrand. Ongeveer een uurtje later ging de brandweer naar een bermbrand bij de Amsterdamse Manege aan de Nieuwe Kalfjeslaan in het Amsterdamse Bos. Als klap op de vuurpijl moest de brandweer om half elf ’s avonds weer uitrukken voor een bermbrand bij Sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg.

De oorzaak van deze branden zijn niet allemaal bekend. Wel lijkt het aannemelijk dat er sprake is van brandstichting. Wethouder Floor Gordon laat op Twitter weten dat er ook al sprake is geweest van brandstichting in het Thijssepark. Ze legt ook de link met de flinke brand in het Broersepark. “Ik word hier heel verdrietig van!”. De Wethouder sluit haar tweet af met een oproep voor getuigen om zich te melden bij de politie.

RTVA maakte voor het overzicht een kaartje met de buitenbrand meldingen van de brandweer.
Foto: Buitenbrand in het Broersepark, VTF – Roy Gerritsen