Omwonenden Schiphol: ‘Laat Schiphol zich richten op zakelijke passagiers’

AMSTELVEEN – Omwonenden van Schiphol willen dat de luchthaven zich vooral gaat richten op zakelijke passagiers, meldt Doron Sajet van onze mediapartner NH. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) moet het netwerk niet alleen veel selectiever te maken, maar ook zo efficiënt dat er minder vluchten voor nodig zijn, bepleiten de Bewoners Omgeving Schiphol, de Werkgroep Toekomst Luchtvaart en het Landelijk Burgerberaad Luchtvaart.

Ze willen dat er een ‘kritisch onderzoek’ komt naar het luchtvaartnetwerk. “Overheid en luchtvaartsector streven momenteel naar een nog groter netwerk met veel bestemmingen en hoge bedieningsfrequenties voor allerlei soorten passagiers,” zeggen de vertegenwoordigers van de omwonenden.

“Dit dateert uit de vorige eeuw,” aldus de werkgroep. “Schiphol moet zich in de toekomst richten op bestemmingen die echt waarde aan de economie toevoegen, voor passagiers van en naar Nederland.” De luchthaven in Lelystad zou zich moeten gaan focussen op de vakantievluchten.

Foto: VTF, Vivian Tusveld