Ondernemer hekelt werkwijze Ballast Nedam

AMSTELVEEN – De werkzaamheden aan het Keizer Karelplein in Amstelveen, waar RTVA eerder deze week over berichtte, hebben meer voeten in de aarde dan verwacht. Volgens afspraken gemaakt tussen de ondernemers van het Keizer Karelplein, de gemeente en uitvoerder Ballast Nedam, zou er van begin af aan duidelijk worden gecommuniceerd dat de winkels tijdens de aanleg van de nieuwe rotonde bereikbaar blijven voor het publiek.

In gesprek met RTVA laat een van de ondernemers weten niet blij te zijn met de gang van zaken: “Ballast Nedam zet een bord neer waarop staat dat de parallelweg langs de rotonde aan de Van der Hooplaan dicht is vanwege werkzaamheden, maar de winkels zijn gewoon open.” Aldus ondernemer Bert van Rietschoten. “Zelf parkeren voor de winkels is gewoon mogelijk.” Als klanten aangeven naar de winkels te willen, mogen ze er wel door, maar die vraag wordt niet door alle passanten gesteld. Volgens van Rietschoten schept het bord dat nu geplaatst is verwarring en kost de winkeliers onnodig klanten. Bovenal heeft Bert van Rietschoten er desgevraagd grote moeite mee dat de gemaakte afspraken niet worden nagekomen.

Wethouder verkeer Rob Ellermeijer laat via een woordvoerder weten niet blij te zijn met de ontstane situatie. De gemeente erkent dat de aannemer de gemaakte afspraken niet is nagekomen en heeft er bij de aannemer op aangedrongen corrigerende maatregelen te treffen. Gemeente houdt tot dan de vinger aan de pols.

Meer lezen: Werkzaamheden Keizer Karelplein van start