Op weg naar Pinksteren: oecumenische samenkomsten door heel Amstelveen

 In de week voor Pinksteren worden er van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni vijf oecumenische ontmoetingen gehouden in vijf verschillende kerken in Amstelveen en Buitenveldert. Tijdens deze gebedsdiensten worden inspirerende geloofsgetuigen gevolgd die hun inzet met de dood hebben moeten bekopen. De gebedsdiensten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een half uur. Mooie momenten om stil te staan bij het Pinksterfeest.

• Maandag 3 juni in de De Goede Herderkerk, Van Boshuizenstraat 420, staat priester Frans van der Lugt centraal, vermoord in het Syrische Aleppo op 7 april 2014.
• Dinsdag 4 juni in het Gebouw van het Apostolisch Genootschap, Graaf Aelbrechtlaan 140, valt er licht op Dag Hammarskjöld, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, die onder verdachte omstandigheden is omgekomen. Na zijn dood werd het manuscript ‘Merkstenen’ gevonden. Mystieke teksten die het overwegen alleszins waard zijn.
• Woensdag 5 juni in de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1, is er aandacht voor Titus Brandsma die voor hij werd opgepakt in de oorlog hoogleraar was in Nijmegen. De laatste jaren is er hernieuwde aandacht voor hem en worden nieuwe bronnen ontsloten.
• Donderdag 6 juni komen in de Kruiskerk, Van de Veerelaan 30a, teksten van Dietrich Bonhoeffer aan de orde. Recent verscheen er een werkschrift met gedichten, gebeden en nieuwe liederen bij zijn gedichten, als opmaat naar 2020, als het vijfenzeventig jaar geleden is dat Bonhoeffer werd terechtgesteld.
• De laatste vesper op vrijdag 7 juni in de Paaskerk, Augustinuspark 1 wordt in meer algemene zin stil gestaan bij de vervolgden vanwege hun geloof. Vaker dan vroeger worden we opgeschrikt door berichten over vervolgingen van christenen.

Kijk voor meer informatie op www.kerkenamstelveen.nl.