Opbrengst sponsorloop Poelster naar jonge mensen met dementie

AMSTELVEEN –  Maar liefst 4000 euro sponsorgeld overhandigde het bestuur van Amstelveense schaatsvereniging De Poelster aan de dagbesteding van Zonnehuis De Luwte. Het trieste toeval wil dat twee leden van de schaatsvereniging op relatief jonge leeftijd Alzheimer kregen. Een van hen, deelnemer van de dagbestedingsgroep voor jonge mensen met dementie, nam de cheque in ontvangst.

Wethouder Marijn van Ballegooijen sprak zijn waardering uit voor het initiatief van de schaatsvereniging voor Zonnehuis Dagbesteding: “Na de diagnose van dementie eindigt het leven niet. Er volgen dan nog vele jaren van wonen in onze stad; jaren waarin verdriet een plek heeft, maar ook liefde, aandacht en fijne ervaringen. Dat is zo mooi van deze plek hier, die dat ook biedt.”

Het geld wordt gebruikt voor activiteiten voor de jongere mensen met dementie: het uitbreiden van fitnessmogelijkheden, museumbezoek en bijvoorbeeld om kookworkshops te volgen. Andrea Witteveen bedankte namens Zonnehuis Dagbesteding De Luwte het bestuur van De Poelster en alle hardlopers die bij de jubileum-bosloop geld hadden opgehaald voor deze groep: “Als je jong dementie krijgt is het heerlijk om toch nog activiteiten te kunnen ondernemen die bij je passen. Met deze check komen wij weer een stapje dichter bij ons ideaalplaatje.”