Open dag ponymanege Equito

AMSTELVEEN – Ponymanege Equito houdt op zondag 26 mei van 11:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema dit jaar is ‘Ponybios’. De grootste kaskrakers komen voorbij: Avatar, Harry Potter en Jurassic Park, maar ook Disney klassiekers als Sneeuwwitje en Junglebook. Deze keer niet met Hollywoodsterren, maar met pony’s in de hoofdrol! Bioscoopgasten worden getrakteerd op spectaculaire en grappige shows en leuke ponyspelletjes. Als bezoeker kun je ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

De filmliefhebber komt zondag 26 mei goed aan zijn trekken. Gasten krijgen een heel uiteenlopend aanbod aan films voorgeschoteld. Natuurlijk zijn er de typische paardenfilms als Hidalgo, Black Beauty en Spirit, waar het edele dier de hoofdrol speelt en komen ‘Britt’ en ‘Esra’ van Paardenpaard tv verslag doen.

Ook andere genres komen aan bod. Spannend wordt het bijvoorbeeld tijdens The Hunger Games, waarbij acteurs een spectaculaire show neerzetten. Tijdens Jurassic Park zit het publiek op het randje van zijn stoel. Wie vervult de rol van de T-rex? Peter Pan beleeft een mooi avontuur en Winnie de Poeh is ook van de partij. Voor de jongste bezoekers staan naast Winnie de Poeh ook Sneeuwwitje en Dora op het programma.

Tijdens het ponyspelletjestoernooi strijden twee ruiterteams om de felbegeerde Oscars: welk team van ruiters en pony’s wint de Oscar voor de mooiste kostuums, de beste actiescène, de spannendste stunt en uiteindelijk de beste Equito-film? Sponsor jouw favoriete team en doe mee aan de sponsorloterij voor mooie prijzen.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: test jouw ponykennis tijdens een speurtocht, kleur de prachtige kleurplaten van de eigen pony’s of volg een voltigeles op Ollie, het voltige-oefenpaard. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengsten naar Brooke Hospital for Animals gaat.

Ponymanege Equito, Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Routekaartje en meer informatie: www.equito.nl.