Finale Popprijs Amstelland 2019

AMSTELVEEN – De finalisten van de Popprijs van Amstelland zetten op zaterdag 4 mei alles op alles om naar huis te gaan met de felbegeerde titel ‘Winnaar van Popprijs Amstelland 2019’ en een groot prijzenpakket. De bands worden door een deskundige jury beoordeeld op originaliteit, techniek, creativiteit en podiumpresentatie. De jury bestaat dit jaar uit Ariel Vida, Akim Moiseenkov en Ton van der Werf. De presentatie van de avond wordt verzorgd door Matthijs den Hollander. Kom in zo groot mogelijke aantallen je favoriete band aanmoedigen om hun een zetje te geven naar de winst!

De bands:
KY. Sfeervolle, emotionele popmuziek die doet denken aan artiesten als Tamino en Rhodes; dat is hoe je de muziek van singer-songwriter KY. het beste omschrijft. KY. vertaalt zijn gevoelens naar meeslepende liedjes die je tegelijk een gevoel van melancholie en euforie kunnen geven. Waar KY. normaal enkel gewapend met zijn rauwe stem en gitaar het podium bestijgt, wordt hij deze keer voor het eerst ondersteund door een band. Samen laten zij het licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven.
Eind oktober bracht KY. zijn debuut-single ‘Lights’ uit. Een liedje over de schreeuw, de roep, de vraag om aandacht waar iedereen op zijn of haar eigen wijze naar verlangt.

Tobacco Flavoured Kisses is een rock groep die beïnvloed is door veel verschillende muziekstijlen. Een paar van deze stijlen, maar absoluut niet de enige zijn: pop, garage rock, psychedelic rock, Brit-pop, punk en indie. Ze worden geïnspireerd door artiesten zoals The Beatles, The Artic Monkeys, The Doors en Iggy Pop. De muziek van Tobacco Flavoured Kisses wordt vaak omschreven als “raw, catchy poprock played through a retro filter”.

Charger is geen onbekende bij de Popprijs van Amstelland. In 2018 deden ze mee aan de voorrondes, maar zijn nét niet doorgegaan naar de finale. Dit heeft ze absoluut niet tegengehouden om lekker te blijven rocken en het gewoon nog een keer te proberen. Met succes! Dit jaar wisten ze het publiek te overtuigen en staan ze wel in de finale. Wees voorbereid op show met stevige southern metal.

Lief Dagboek is wat er gebeurt als je 10 jaar lang bebop speelt, daarna singer-songwriter wordt, vervolgens in een existentiële crisis (en de spoken word scene) terechtkomt, en uiteindelijk op een dronken avond je muzikale zielsverwant vindt. Lief Dagboek is geïnspireerd door Johnny van Doorn, Nine Inch Nails en De Staat. Verwacht – naar eigen zeggen – iets onprettigs.

SWITCHBOARD mixt ruige garage punk met een groot aantal verschillende genres. Hierdoor hebben ze een sound gecreëerd die zeker waard is om naar te luisteren. Geïnspireerd door Seattle’s SoCal’s bekende punk-scene en (wat ons is ingefluisterd) Ariana Grande, geeft SWITCHBOARD precies wat de arme en vermoeide adolescent nodig heeft; shows die het waard zijn om je leven voor te geven. Op het podium zorgen ze ervoor dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. De band heeft verschillende singles uitgebracht die te beluisteren zijn op Bandcamp, Soundcloud en Spotify.

Programma:
Zaal open | 20:15
KY. | 20:45 – 21:10
Tobacco Flavoured Kisses | 21:25 – 21:50
Charger | 22:05 – 22:30
Lief Dagboek | 22:45 – 23:10
SWITCHBOARD | 23:25 – 23:50
Juryberaad | 23:50 – 00:15
Bekendmaking winnaar | 00:15

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud! vvk: €5 || deur: €7 || Meer informatie: P60