Raat houdt rommel aannemers Groenhof in de gaten

AMSTELVEEN – Wethouder Handhaving Herbert Raat bracht vrijdag 10 mei samen met gemeentelijke handhavers wederom een bezoek aan winkelcentrum Groenhof. Eerder trokken bewoners aan de bel over de rommel die aannemers achterlieten rondom het winkelcentrum.

Wethouder Raat: “Er wordt natuurlijk nog volop gewerkt door de aannemers, maar ik ben blij te kunnen constateren dat er al flinke stappen zijn gezet. Er zijn weer meer parkeerplaatsen beschikbaar en de hoeveelheid rommel is aanzienlijk minder. Ik ben ook erg tevreden over de inzet van onze handhavers.”

Walter Vervenne, voormalig VVD-raadslid en een van de betrokken bewoners van Groenhof: “Goed om te merken dat de gemeente de signalen van de buurt serieus neemt. Overlast bij een verbouwing valt natuurlijk niet te voorkomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles zo maar kunt laten slingeren. Het ziet er nu een stuk beter uit en gezamenlijk gaan we zorgen dat dat zo blijft. Binnenkort hebben we overleg met medewerkers van de gemeente over het vernieuwen van het groen rond de flat.”

De gemeente zal de bouwactiviteiten in Groenhof ook de komende tijd nauwlettend in de gaten houden. Niet alleen hier, maar ook bij de andere bouwactiviteiten waar Amstelveen mee te maken krijgt. Zoals bijvoorbeeld de ombouw van de Amstelveenlijn, de verbreding en verdieping van de A9, de vernieuwing van het Keizer Karelplein of de bouw van de Bankrastoren. Raat: “Dat zal de nodige overlast gaan geven. Door goede afspraken te maken met de aannemers wil ik dit zoveel mogelijk voorkomen. Mocht u in uw buurt toch tegen onnodige rommel aanlopen, dan kunt u mij hierover informeren via h.raat@amstelveen.nl.”