Rabbijn en dominee samen in kerkdienst Kruiskerk

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk Amstelveen vindt op zondag 5 mei een bijzondere kerkdienst plaats. Rabbijn Awraham Soetendorp en ds. Sieb Lanser gaan samen voor in deze viering. Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere zondagse viering in een christelijke kerk is vrij uniek in Nederland. Bewust is ervoor gekozen om deze jaarlijkse gezamenlijke viering te houden op de eerste zondag in mei, dichtbij de gedenkwaardige dagen van 4 en 5 mei.

Dat Rabbijn Soetendorp samen met een dominee voorgaat in een zondagse viering in de Kruiskerk Amstelveen is inmiddels traditie ontstaan uit verschillende kerken in Buitenveldert en Amstelveen en in 2010 overgenomen door de Kruiskerk. Rabbijn Soetendorp is verbonden aan de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag, is een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede en probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen. Zo beijvert hij zich bijvoorbeeld voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen. In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme laat deze gezamenlijke viering zien dat het ook anders kan.

Zondag 5 mei, aanvang 10.00 uur. Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. Iedereen is van harte welkom in deze kerkdienst. Kijk voor meer informatie op: www.kruiskerk-amstelveen.nl.