Rondleiding Willem van Veldhuizen in Museum Jan van der Togt

AMSTELVEEN – Op zondag 5 mei 2019 geeft Willem van Veldhuizen om 15.00 uur een gratis instaprondleiding door zijn overzichtstentoonstelling in Museum Jan van der Togt.

Veertig jaar geleden raakte Willem van Veldhuizen (1954) gefascineerd door de bijna lege vertrekken die hij in musea vindt. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is, de focus op de kunst: ze houden hem nog altijd bezig. In zijn schilderijen hiervan vind je geen mensen maar stilte, en een overrompelend persoonlijke visie op ruimtelijkheid. Met zijn lichteffecten, reflecties en zijn doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is ‘almost unreal’.

De expositie van Willem van Veldhuizen is tot en met 3 juni te zien in het Amstelveense museum.