Shirma Rouse headliner Jazz in het Dorp

AMSTELVEEN – Shirma Rouse is een van de headliner voor de zesde editie van Jazz in het Dorp. Zij zal samen met de achttienkoppige Dutch Concert Big Band de spetterende slotact gaan verzorgen. Ook zal een aantal artiesten dat op de dag al eerder heeft opgetreden Rouse vergezellen.

Jazz in het Dorp wordt dit jaar op 1 september gehouden van 14.00 tot 21.00 uur. Net zoals voorgaande jaren is de toegang gratis. Vorig jaar kwamen er 12.000 bezoekers af op het muzikale evenement.

Dit jaar worden drie verschillende muziekpleinen ingericht die ieder een eigen muziekstijl en sfeer hebben. Op het Swing Plaza, kunnen liefhebbers terecht voor dansbare jazz en soul. Ook Museum Jan van der Togt opent hier zijn deuren voor luistermuziek. Het World Plaza biedt muziek van over de hele wereld. Van Afrikaanse invloeden tot latin, maar ook blues en americana. Het BeyondJazz Plaza staat in het teken van alles dat een stapje verder gaat dan traditionele jazz: Future jazz, funk & soul, fusion en new generation. Daarnaast spelen ook op andere kleine podia de hele dag door bandjes.

Voor de allerkleinste jazzliefhebbers komt er dit jaar weer een kinderprogramma rondom de kerk. Het optreden van Dirk Scheele was vorig jaar zo’n succes en ook Dirk zelf vond het zó gezellig dat hij ook dit jaar Jazz in het Dorp zal openen.

Foto: Thareyck Martina