Steeds meer AirBNB overnachtingen in Amstelveen

AMSTELVEEN- Het aantal AirBNB-overnachtingen in Amstelveen steeg afgelopen jaar met maar liefst 36%. Dit blijkt uit onderzoek van makelaarsbedrijf Colliers International. Waar steeds minder mensen kiezen voor Amsterdam, daar daalde het aantal overnachting met 5%, word de regio juist steeds populairder. Ook in Zaandam stijgt het aantal Airbnb overnachtingen namelijk flink.

De prijs lijkt de meest voorname reden voor de stijging.  Regiogemeenten zijn vaak net wat goedkoper dan de stadskernen. Dat is voor veel mensen een belangrijk argument. Een overnachting in en om Amsterdam kostte dit jaar gemiddeld 158 euro.

Voor verhuurders in Amstelveen is deze stijging goed nieuws. “Woningbezitters in de omliggende gemeenten profiteren van het succes van Airbnb” zegt Dirk Bakker, CEO van Colliers. “Het is een olievlek die zich langzaam verspreidt. En het is een lucratieve bezigheid. Met een gemiddelde prijs van 158 euro per nacht verdiende een Amsterdamse host gemiddeld bijna 16.000 euro.”