‘The British Museum presents: Hokusai’ met inleiding in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Gebruikmakend van bijzondere close-ups en een revolutionaire video-technologie worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door experts op het vlak van de digitale kunstgeschiedenis. Katsushika Hokusai (1760-1849) spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menig tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn streven naar de perfecte kunst op. Hokusai beïnvloedde kunstenaars als Claude Monet, Vincent van Gogh en Paul Gauguin, is de vader van de manga én tevens de enige schilder met zijn eigen emoji. The British Museum presents: Hokusai is op dinsdag 21 mei te zien in Cinema Amstelveen.

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. In samenwerking met The British Museum brengen topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. Loop niet alleen door de tentoonstelling, maar ontvang ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren.

Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en kunsthistoricus Henk van den Bosch een inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Dinsdag 21 mei, aanvang inleiding 19.30 uur. Aanvang film circa 20.00 uur.
Meer informatie: www.cinemaamstelveen.nl.