Tram 5 rijdt extra weekend niet door werkzaamheden

AMSTELVEEN – Vanwege tegenslag bij de werkzaamheden voor de Amstelveenlijn zal tram 5 een extra weekend niet rijden. Besloten is om de resterende werkzaamheden uit te voeren in het weekend van 18 en 19 mei.

In de eerdere periodes dat tram 5 niet reed is een heleboel werk verzet, maar zijn er ook tegenslagen geweest. Door het slechte, natte weer in het weekend van 9 en 10 maart met deels een code oranje was het voor aannemer VITAL niet mogelijk om de geplande groutankers in het kruisingsvlak Zonnestein/Beneluxbaan in te brengen. Deze groutankers zijn nodig om de bak op zijn plaats te houden.
“Voordat groutankers ingebracht kunnen worden, wordt er eerst een bouwsleuf gegraven en de 10 kV voedingskabel voor tram 5 veilig gesteld. Tijdens het weekend in maart liep deze bouwsleuf steeds vol met water en ontstond het risico op spoorverzakking waardoor tram 5 op maandagochtend 11 maart niet zou kunnen rijden. Toen hebben wij in overleg met VITAL het besluit genomen de ankerwerkzaamheden te stoppen,” meldt projectbureau Amstelveenlijn.

Deze vertraging in het werk zorgt er voor dat er in het weekend van 18 en 19 mei non-stop gewerkt wordt bij onder andere halte Zonnestein. Tram 5 rijdt dan niet tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Stadshart. De werkzaamheden starten op vrijdag 17 mei om 19.00 uur en duren tot maandag 20 mei 7.00 uur.